Blacy Smiley - Silly

Tuesday, November 18, 2008

MEDICAL CHECK UP

hari ni ofis kitaorg ada uat ceramah kesihatan....ini semua rentetan dari hasil medical check up dorg (yg berumo 40++)....kan ke semua kakitangan awam yang berumo 40++ kena cek kesihatan kan....so hasil dr medical check up itu....semua kadar kolesterol dorg tinggi....cuma sorg je yang normal...pelik sungguh dlm byk2 dorg tu cuma sorg je yang normal..bak kata ofis mate kita...." kita semua kolesterol biasa2 je cuma satu je luar biasa "....

so....td masa ceramah tu dorg bg kesempatan kat sapa2 yang belum pnh uat medical check up boleh uat masa ni...mula2 was2 gak nak  uat medical check up ni...seram ada gak...tapi bila pikir blek....x rugi la cek semua ni...lagipun kuarga fyena ni ada sejarah kencing manis n darah tinggi....bahaya tu....

at the end antara 40++ org x smpi 10 org je yang uat medical check up...yg pmpn cuma fyena n  kwn fyena je yang berani...(ehem2.....berani gak tp seram sejuk tengok jarum )

tapi masa ambik darah tu, neves gak...mcm2 soalan di tanya kat MA n nurse tu...masa nurse nak cucuk jarum tu lama jgk dorg nak pilih urat...hehe...org kurus biasa r...nmpk mmg nmpk tp halus..nurse tu siap pesan klu takut jgn tengok...tp fyena rasa nak tgk je.....x delah sakit sangat...ingatkan sakit masa dia cucuk tu...hehe..

so.....rasanya sapa2 yang belum uat medical check up tu, better la g....prevention is better than cure....lgpun skrg ni fyena slalu pening2 kepala la.....ntah kenapa...

1 comment:

Anonymous said...

antara punca coletrol, selalu lewat mkn mlm.........

Mencipta Masa Depan Anda Dari Masa Depan Bukan Dari Masa Silam

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peristiwa Hari Ini Bermula Daripada Peristiwa Masa Lampau Dan Ianya Akan Berlanjutan Sehingga Kita Di Jemput Tuhan