Blacy Smiley - Silly

Friday, September 4, 2009

salam ramadhan.....

Salam Ramadhan kepada semua umat muslimin dan muslimat sekalian..


Alhamdulillah hari ini dah 14 hari kita semua menunaikan ibadah puasa ini...
Puasa kali ini amat berbeza bagi diri fyena kerana kali ini fyena berpuasa
berjauhan dari family...sebelum ni mmg la jauh tp x la jauh sangat...hehehe...


choppp!!jgn nk ckp fyena anak manja tau....
x mo..x mo..x mo....


dlu jauh jgk tp still dalam negeri yang sama...tanah yang sama...masih jg
dalam bumi...hehe tp skrg ni fyena kat johor...jauh tu....x sama negeri...
terpisah dek lautan yang memisahkan....kalau nk blek buka puasa dengan
family kena nek belon r...hehehehe
rindu la nk mamam masakan Sarawak...nk rasa bubur pedas, mee kolok....
huhuhu...


kat cni mana ada jual benda tu...
dah tanya membe2 Srwk yang dah lama duk kat cni tp dorg cakap mmg
susah nak cari...


Sebelum ni sedih jgk...smua org dah ckp beli tket blek kpg...
waaaa....kita pun nk jgk blek kpg...
pas tu..kita cuba sedaya upaya aktifkan blek akaun kita...
hahaha...akhirnya kita berjaya jgk blek kpg...
huhuhu...kejap pun jadi la...asalkan kita sempat nk berbuka puasa kat
sana n sambut raya kat sana.....


bila masuk bulan puasa ni...teringat plak saat mula2 join kelab RAM ni....
x sedar plak rupanya kita dah sthun lebih kat kelab ni...tarikh daftar
kat kelab ni 24 Ogos 2008...


dlu mula-mula mmg aktif jgk r kat kelab n karpet...
masa ni la jumpa kak elle, kak illa, kak sue, kak teja, nain, nizah,
sabiah, osh, dato' (ali), akim sensei, kak gc, kak linda, abg mie long,
dak utan, edan, abg joe ( kenyalang) , abg web, fecca...n ramai lagi la...
klu nk sebut semua mmg x dapt r..so sori klu x sebut...
klu yang baru2 ni mungkin fyena x kenal korg n korg pun x kenal fyena...
hehehe..x pe..nanti ada masa kita sembang kat kelab k...


dlu2 takut jgk klu lost kontek...alhamdulillah...walaupun jarang la nk
join kelab tau karpet lagi tp kita masih lagi kontek ngn dorg ni...


tp stakat ni kita baru jumpa kak sue jek...hehehe..yang len insyaAllah
klu umur kita panjang kita jumpa la jgk...tpi korg tetap dalam ingatan
fyena...klu bukan sebab join kelab ni...fyena x mungkin kenal abg RAM
secara lebih dekat...pastu fyena pun dapat byk gift...hehehe...yeke gift???
dalam kelab ni jgk r, fyena kenal erti persahabatan ni boleh di pupuk
walaupun kita x penah jumpa yelah...dalam tenet je kan....fyena yang jauh2
ni rasa tau...bangga sangat dapat akak n kwan2 cm korg semua...
housemate fyena pun jeles tau...
sebab fyena byk akak...hehehe


yang sal friendship tu dedicated tuk korg semua tau.....
hayati la...
love u all....

No comments:

Mencipta Masa Depan Anda Dari Masa Depan Bukan Dari Masa Silam

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peristiwa Hari Ini Bermula Daripada Peristiwa Masa Lampau Dan Ianya Akan Berlanjutan Sehingga Kita Di Jemput Tuhan